Földsugárzás ingersávjainak érzékelése és hatásai


Radiesztézia és meditáció


Az ember érzékszerveken kívüli észlelésre vonatkozó veleszületett képessége ( ide tartozik az intuíció és a radiesztézia -i észlelés képessége is ) fejleszthető meditációval, melyben a mentális tevékenység elcsendesedik. 

A meditáció célja ebben az értelemben, a tökéletes én-nélküliség spirituális állapotának elérése és a radiesztézia -i észlelés képességének fejlesztése azáltal, hogy az ember a gondolatok kavargását és a szubjektivitását felfüggeszti. A radiesztézia munka során a kezdőknél sokszor okoz problémát a szubjektivitás, az eredményt elváró önszuggeszció, vagy a helytelen értelmezés. A radiesztézia -i munkát végző személy csak akkor láthatja el megfelelően feladatát, ha a mérés során bizonyos szintű meditatív állapotban van,  a mérésből kiveszi önmagát és megszüntet minden szubjektívet, az eredményt függetleníti mindentől és nincs semmilyen elvárása.

Radiesztézia tudomány?


Igen! Oroszországban a radiesztézia az elfogadott, akadémikus tudományok egyike és a tudományos kutatások tárgya is. Az Orosz Tudományos Akadémia kijelentette, hogy a radiesztézia pálcája (lengyel bot) a legegyszerűbb fizikai mérőműszer, amivel elektro-fizikai méréseket lehet végezni. Dr. Habalik megállapította, hogy a mágneses tér adott helyen mutatkozó változása szoros korrelációt mutat a radiesztéta pálcájának mozgásával. Úgy tűnik, hogy az agy közvetlenül észleli ezeket a változásokat. Állatkísérletekre hivatkozva rámutatott, hogy a toboz mirigy és az agyalapi mirigy a vertikális, míg az agykéreg a horizontális polarizációjú mágnesességre reagál érzékenyen. Ugyanilyen igazolásokat talált a madarak és a lazacok vándorlásának vizsgálatakor is.


EEG és EKG vizsgálatok


A radiesztézia állításainak igazolására, a tudomány emberei közül, Dr. Habalikon kívül is végeztek természetesen vizsgálatokat arra vonatkozóan, hogy az emberi szervezet milyen válaszreakciókat produkál az ingerhatásokra. Az EEG és EKG vizsgálatok eredményei egyértelműen bebizonyították, hogy a negatív radiesztézia -i térben, földsugárzás ingersávjai által érintett területen tartózkodó személyeknél egyértelmű fiziológiai elváltozások mérhetők a kontroll csoporthoz képest pl. az izomtónus megváltozik, a pulzus gyorsul, a vérnyomás megemelkedik stb. Az ilyen földsugárzás érzékelést tudati tényezők nem befolyásolják!!! A kísérleti személyek ideg-izom rendszere akkor is reagált, ha a személy nem tudta, hogy ingersávban van. Ezután nem nehéz belátni azt, hogy a pálca, az inga stb. miért mozog a radiesztéta kezében. (A szellemi radiesztézia esetében, az összefüggések meglátása kifinomultabb spiritualitást igényel, mivel a sugárzás érzékelése igen nagy távolságokból történik.

Közvetlenül mérhető fiziológiai hatások


Több ezer személyen végezett (publikált) vizsgálat, több százezer mérési eredménye igazolja tehát, hogy radiesztézia által kerülendőnek ítélt terekben a földsugárzás ingersávjaiban ( rövid ideig! ) tartózkodó személyek esetében a kontroll csoportokhoz képest orvosi műszerekkel mérhető változások történnek a cardio vasculáris rendszerben, a hormonháztartásban, az anyagcsere,  az idegélettani folyamatokban, melyeket  pszichológiai változások is kísérhetnek.

Pusztán ezek tapasztalatok vitathatatlan és egyértelmű bizonyítékai annak, hogy a negatív radiesztézia -i terek ingersávjai konkrét fiziológiai változásokat hoznak létre az emberi szervezetben. Ha erre képesek a földsugárzás (ok), akkor összetettebb egészségügyi hatásuk is van, különös tekintettel arra a körülményre, hogy az emberi szervezet 70%-ka víz, mely közegbe minden információ bevihető. A vízér és a többes vízerek kiemelt jelentőséggel bírnak a radiesztéziában - ezért. A betegségekkel való potenciális összefüggésekről a link táblázata a BTN hálózat gyűjtéséből: A földsugárzások egészségügyi  hatásairól.


Földsugárzások és a stressz


Modern világunk jól képzett, pragmatikus gondolkodású emberének nehéz lehet megérteni, hogy a föld mélyéből származó természetes sugárzások károsíthatják az egészséget. Természetes sugárzások a földkérgen keresztül állandóan érik a felszínt. Amikor ezek a sugárzások földalatti vízerekkel, áramlásokkal, bizonyos ásványkoncentrációkkal, törésvonalakkal, érctelérekkel, vetődésekkel találkoznak gyakran igen mélyen a felszín alatt, természetes hullámhosszuk megváltozik, torzul és veszélyessé válik az élő szervezetre nézve. A lassan áramló vizek esetében, melyek általában 15 - 100 méter mélyen találhatók a felszín alatt, a súrlódás következtében a folyás iránnyal ellentétes vektorú elektromágneses mező is keletkezik , ami aztán feszültséget kelt a természete folyás irányban. A felszíni vizeknél ilyen hatás általában nincs. Ezeket az ártalmas sugárzásokat hívják "fekete áramlásoknak", "rák sugárzásnak" , "negatív mező sugárzásnak" is. A modern radiesztézia gyűjtőnéven geopatikus stresszről beszél esetükben - de ide sorolandók az összes - így a térhálós szerkezetű - földsugárzás típusok is.. A kínaiak már 4000 évvel ezelőtt elkerülték építkezéseiknél a negatív radiesztézia -i tereket, földsugárzásokat. Az ősi civilizációk egyike sem épített emberi otthonokat ilyen helyeken. 


Az immunrendszer lerobban


Milyen betegségek veszélyeztethetik az egészségét azáltal, hogy erős földsugárzás zónájában van a fekhelye? Von Pohl, Kathe Bachler, Ole Hovmand, Rolf Gordon és más kutatók, orvosok szoros korrelációt találtak számos betegség kialakulása és a negatív radiesztézia -i terekben eltöltött idő között. Általában elmondható, hogy az ártalmas földsugárzás -ok nem önmagukban betegítik meg a szervezetet. Alapvetően az immunrendszert, természetes védekező mechanizmusokat gyengítik és terhelik meg, melyeknek hiányában a betegségek megjelennek. Tagadhatatlan azonban, hogy van komoly lokális hatása is, miszerint a legtöbb esetben azok a szervek betegszenek meg, amelyek ki vannak téve a földsugárzás hatásainak. Itt nem sorolom fel a lehetséges betegségeket, erre az alábbi táblázat jó útmutatóul szolgál. Meg kell azonban említeni azokat a pszichológiai, pszichiátriai problémákat, amelyek az életet komolyan megkeserítik és végül öngyilkossághoz, váláshoz, alkoholizmushoz depresszióhoz, állandó stresszhez, magas vérnyomáshoz vezethetnek.

Megoldások keresése


Az ágy helyének megváltoztatása bizonyos esetekben gyors és tökéletes eredményt hoz feltéve, hogy a földsugárzás viszonylag rövid ideig hatott az adott szervezetre. A felépülés hosszabb ideig is eltart, ha a negatív radiesztézia -i térben eltöltött idő meghaladja a 2 évet. Hangsúlyozni kell, hogy az ágy áthelyezése nem jelent önmagában megoldást olyan esetekben, amikor a földsugárzásnak hosszabb ideig volt kitéve a személy. Ilyenkor minden esetben megfelelő szakorvosi ellátás szükséges. Nem érdemes ebben kételkedni. Lásd még: Védekezési módok.


Újszülöttek és kisgyermekek


A csecsemők , akik nem tudnak elmenni a földsugárzás geopatikus zónájából általában állandó vagy görcsös sírással tudatják, hogy valami nincs rendben. Akik már tudnak helyet változtatni, elmásznak a zónából és következetesen mindig az ágynak abban a sarkában fognak aludni, ahol a legkevesebb geopatikus stressz éri őket - akár hova is tette őket az anyuka. De megtalálhatók ezek a gyerekek a földön, egy másik ágyban vagy akár egy fotelban is...ők " tudják ", hogy miért. Azok a gyermekek, akik tudnak már beszélni - és negatív radiesztézia -i térben fekszenek - gyakran számolnak be arról, hogy félnek és valaki van a szobájukban. Tehát a csecsemők és kisgyermekek 2-3 éves ( akik többet vannak thétában és alfában, mint bétában! ) korukig érzékelni tudják a földsugárzás ingersávjait és persze mindent meg is tesznek azért, hogy elkerüljék őket. "... mindig ide teszem, és mindig amott van reggelre..." Valóban a kiságynak abba a részébe fognak húzódni, ahol földsugárzás nincs ill. a geopatikus terhelés a legkisebb. Ha erre nincs módjuk sokat sírnak, nem akarnak lefeküdni, "ahogy jön az este kibírhatatlanok lesznek", ismerős?!


Iskola és a földsugárzások


A a vízér, a földalatti vízerek és más természetes földsugárzások például a Curry háló az iskolás gyermekeknél is nemkívánatos hatásokat váltanak ki - ha az osztályterem az ilyen energiákkal erősen terhelt . A vízerek önmagukban fáradttá tesznek, míg a Curry csomópontok nyugtalanságot, idegességet okoznak. A Szent György sugárzás és a hiperaktivitás közti összefüggés pedig kifejezett. De ezek csak példák, a variációk megszámlálhatatlanok. Ha radiesztéta felmérte a helyet - hol az az iskola?! -, célszerű a tanulók ültetési rendjének megváltoztatása időről időre, hogy a negatív radiesztézia -i térben eltöltött idő minimalizálható legyen.


Irodai környezet


Azoknak az embereknek , akik órákat töltenek egy íróasztal mellett, vagy akiknek irodája a földsugárzások által erősen érintett területen fekszik, általában kellemetlenül érzik magukat munkahelyükön és fokozatosan csökken munkakedvük és teljesítményük. Kísérletek igazolják, hogy a geopatikus zónák elkerülése a munka intenzitás jelentős növelését eredményezte a kontroll csoporthoz képest. A dolgozók jó közérzettel, energikusan és munkakedvvel tevékenykedtek. Földsugárzás - mentes munkahely egyenesen gazdasági, termelékenységi tényező, különösen az ülő munkát végző személyek esetében.


Mozdítsa el ágyát és íróasztalát - még időben


A legjobb megoldás a radiesztézia -i felmérés alapján meghatározott legjobb hely kiválasztása. Ha a radiesztézia -i felmérést nem tudja elvégezni és nem tudja meghatározni a földsugárzás - mentes tereket, de mégis akar valamit tenni saját és családja egészsége védelmében , akkor változtassa meg a fekhelyek helyét, a fekvés irányát. Ezt ismételje 1 - 2 havonta. Ez különösen fontos krónikus betegek esetén, akiknél az orvosi kezelés eredményessége gyakran ugrásszerűen javul, amikor áthelyezik fekhelyüket. Ez még akkor is jó megoldás, ha nem tudja milyen sugárzási sávba fekszik bele az áthelyezés következtében, a fontos az, hogy ez VALÓSZÍNŰLEG NEM LESZ UGYANAZ, MINT AMIBEN KORÁBBAN FEKÜDT. Persze ezek csak szükségmegoldások, de annak kitűnőek. Ha Ön szkeptikus családtagjai panaszának jogosságát illetően alvó helyük tekintetében - különös tekintettel a gyermekekre - próbáljon néhány éjszakát azok helyén tölteni. Szkepticizmusa el fog tűnni!


Gyors öregedés, ráncosodás...


A földsugárzás (-ok) által gerjesztett geopatikus stressz hatására létrejövő, más feltétlenül említést érdemlő problémák, a különféle szív és érrendszeri betegségek, funkció zavarok, a figyelem összpontosításának hiánya, az immungyengeség vagy a krónikus fáradtság. Egyéb tünetek, amelyek részben vagy egészben a földsugárzás (ok) hatásának tudható be például a különböző test táji fájdalmak, a fejfájások, a gyors öregedés jelei, ráncosság , ingerlékenység, alvási problémák... Ugyancsak gyakori oki tényező a földsugárzás a terméketlenség, a vetélés, a tanulási nehézségek, a viselkedési és a gyermekkori neurológiai problémák esetében. Amikor az érintett személy otthona vagy a munkahelye a földsugárzás (ok) geopatikus zónáitól mentesítésre kerül, a stressz megszűnik és a szervezet elkezdi gyógyítani önmagát. 


Műszeres mérések


A legfőbb problémákat ezen a területen a szubjektivitás, a fizikai mérőműszerekkel mérhető tényezők és a kapott eredményeknek a földsugárzásokkal való összefüggésbe hozatalának nehézségei és a lehetséges félreértelmezés jelentik.
Kutató ? radiesztéták fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy minél több adatot gyűjtsenek össze ahhoz, hogy a földsugárzások hatását az akadémikus tudományok eszközeivel  bizonyítani tudják.
Venceslav Palnovsky prágai kutató pl. összefüggést talált az URH sáv, 5-15 cm-es hullámhosszának fadding jelensége és a földalatti vízér előfordulása között. A müncheni . Herbert Konig professzor a krónikus betegek vérének üledék képződési arányát vizsgálta a fölsugárzások ingersávjainak kitett személyeknél. Eredményei a földsugárzások és a szívbetegségek összefüggését és számos fiziológiai hatás meglétét igazolták.
Dr.Joseph A.Kopp svájci kutató állítja, hogy a földsugárzások ingersávjaiban magnetométerrel mérhető anomáliák tapasztalhatók, de kimutatható a talaj és a levegő vezetőképességének változása is. Tapasztalta továbbá, hogy az UHF sáv frekvenciái és az infravörös tartományú elektromágneses hullámok intenzitása a földsugárzásban ( különösen vízerek fölött) megemelkedik. Francia kutatók oszcilloszkópot és Geiger-Müller számlálót használtak annak kísérleti igazolására, hogy bizonyos földsugárzások ingersávjaiban és a radioaktív gamma sugárzás megerősödik. 

Mindezen próbálkozások ellenére azonban, a földsugárzások mibenléte ugyanolyan meghatározhatatlan maradt, mint amilyenek volt. Nincs egyértelmű megfeleltethetőség a fizika által foglalt fogalmakkal, mint amilyen az elektromosság, a mágnesesség? Tapasztalati tények, statisztikai eredmények, fiziológiai bizonyítékok azonban bőséggel rendelkezésre állnak. Fontos szem előtt tartani azt is, hogy a földsugárzásoknak van energetikai és informatikai (szellemi) összetevője is. 

Földsugárzások folyamatosan hatnak - bemérés és védekezés a sorrend.